Gledalci

NA PRIREDITEV LAHKO VSTOPAJO ZGOLJ OBISKOVALCI, KI IZPOLNJUJEJO VSAJ ENEGA OD PCT POGOJEV (PREBOLELI, CEPLJENI, TESTIRANI), KI SO NAVEDENI V NADALJEVANJU:

 1. Negativni rezultat testa na virus SARS-CoV-2 z metodo verižne reakcije s polimerazo (v nadaljnjem besedilu: test PCR) ali hitrega antigenskega testa (v nadaljnjem besedilu: test HAG), ki ni starejši od 48 ur. Posedujem dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, ki je izdano v državah članicah Evropske Unije, državah članicah schengenskega območja, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah
 2. Posedujem dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni vendar ni starejši od šest mesecev in zdravnik ni presodil drugače, oz. imam potrdilo zdravnika, da sem prebolel COVID – 19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.
 3. Dokazilo o cepljenju zoper COVID-19 s katerim obiskovalec dokazuje, da je preteklo od prejema:
  • drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni,
  • drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni,
  • prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni,
  • edinega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni,
  • prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,
  • drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology preteklo najmanj 14 dni,
  • drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali
  • drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni.
 4. Dokazilo iz zgornje 2. točke, ki so se v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepili z enim od cepiv iz 3. točke, pri čemer v primeru cepiv iz prve in druge alineje iz prejšnje točke zadostuje en odmerek.
 5. Poleg tega zagotavljate da:
  • ste zdrav (brez katerega izmed navedenih simptomov in znakov: povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba voha in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki),
  • ne živite z osebo s potrjeno boleznijo COVID-19 in mi ni bila predlagana karantena,

Za mlajše od 15 let pravilo PCT ne velja, če so v spremstvu staršev oz. skrbnikov. V primeru samostojnega prihoda na tekmo morajo izpolnjevati enega od pogojev!

V KOLIKOR SE OBISKOVALEC NE ŽELI IZJASNITI GLEDE IZPOLNJEVANJA POGOJA PCT, LAHKO ORGANIZATOR ŠPORTNEGA TEKMOVANJA OBISKOVALCA ZAVRNE.

ORGANIZATOR NE SPREJME NOBENIH ODGOVORNOSTI ZA OBISKOVALCE NA PRIZORIŠČU, KI NE IZPOLNJUJEJO PCT POGOJEV. V PRIMERU KONTROLE NADZORNEGA ORGANA MU JE OBISKOVALEC SAM ODGOVOREN IN DOLŽAN IZKAZATI DOKAZILO O IZPOLNJEVANJU PCT POGOJA.

Urnik

Petek, 7.6.2024
15.00 – 20.00: Tehnični pregledi

Sobota, 8.6.2024
12.30: 1. trening
15.30: 2. trening

Nedelja, 9.6.2024
8.00: 3. trening
9.00: 3. trening
12.00: Svečana otvoritev dirke
12.30: 1. dirka
cca 30min po 1.dirki: 2. dirka
cca 30min po 2.dirki: 3. dirka

Vstopnice

Vstopnice je tudi mogoče kupiti v predprodaji v Golf baru, Baru AS AMZS Otočec in Restavraciji Prepih. V predprodaji je na voljo dvodnevna vstopnica za 15€.

Cena vstopnic na dan dogodka:

   • Sobota, 8.6.2024: 10€
   • Nedelja, 9.6.2024: 15€

Za otroke do 12. leta in invalide je vstop brezplačen.

Taxi vožnja

Za vse ljubitelje hitrosti in adrenalina vam letos na Gorjancih nudimo tudi taxi vožnje po progi. Če bi želeli sedeti v čisto pravem gorsko hitrostnem dirkalniku in drveti po zaviti gorjanski cesti nas kontaktirajte.

Cena taxi vožnje: 200€ + zavarovanje

Prijave zbiramo na e-mail: ghdgorjanci21@gmail.com

Število mest je omejno.

Letos tudi prenos dirke GHD Gorjanci v živo!

V sklopu sodelovanja zveze za avtošport AŠSLO in hrvaške produkcijske ekipe Shift TV, bo letošno dirko GHD Gorjanci mogoče spremljati tudi v živo na Youtube kanalu ekipe Shift TV. Če si dirke slučajno dirke ne moreš ogledati v živo, skoči na njihov Youtube kanal in spremljaj dogajanje na dirki.

Link do kanala SHIFT TV: youtube.com/shifttv

Zapora ceste

Zaradi dirke bo zaprta cesta G2-105 Novo mesto – Metlika med Dolnjo Težko Vodo in Velikem Cerovcem v soboto 8.6.2024 med 7 in 20 uro, ter v nedeljo 9.6.2024 med 6 in 21 uro.
Obvoz bo ustrezno označen in bo potekal skozi Straža, Soteska, Podturen in naprej za belo krajino.

Hvala za razumevanje